Essoten alueella kolme uutta koronatartuntaa, useita kymmeniä karanteeniin

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Eilisen (29.6.) jälkeen Essoten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, joista yhteen liittyy altistuminen mikkeliläisessä Naisvuoren päiväkodissa. Tartuntojen piiriin kuuluvat on tavoitettu ja noin 60 henkilöä on asetettu karanteeniin.

– Tauti voi levitä myös lasten keskuudessa ja sen vuoksi vanhempien on syytä seurata tarkasti lasten ja nuorten vointia ja huolehtia lastenkin testiin hakeutumisesta hyvin matalalla kynnyksellä, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essotessa ensimmäisen koronarokoteannoksen saaneiden määrä on kivunnut tällä viikolla yli 65 tuhannen.

– Ykkösrokotusaikoja on vielä rajallisesti saatavilla heinäkuulle ja kehotan kaikkia yli 16-vuotiaita ja 12 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin kuuluvia ottamaan rokotteen. Kertaalleen rokotettujen puolestaan on tärkeää huolehtia kakkosrokotteen ottamisesta ajallaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Hakeudu koronatestiin:

Koronarokotusten ajanvaraus