Nuoren silmin: Kenkävero ja Mikkelipuisto

Kenkävero.

Kaupungin viestinnän 16-vuotias kesätyöntekijä Ella Miettinen kävi kävi kahdessa suositussa kesäkohteessa: Kenkäverossa ja Mikkelipuistossa. Alla hänen ajatuksiaan paikoista.

Kenkävero on idyllinen entinen pappila, jossa näkyy selkeästi paikan historia nykyäänkin. Kenkävero sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Alueella on kaikenlaista toimintaa vuoden ympäri, kuten myymälöitä ja ravintola.  

Kenkäverossa on suuri ja kaunis puutarha, jossa voi ihastella kukkia ja muita kasveja. Heti puutarhan jälkeen vastaan tulee laituri ja järvi. Kesäisin pihalle tuodaan myös kanoja ja lampaita, mikä on itsessään jo syy tulla paikalle. Kenkäverossa viehättää sen kauneus, historia ja vanhanaikaisuus, jota ei ole pilattu liiallisella uudistamisella.  

Parin sadan metrin päässä Kenkäverosta tien toisella puolella sijaitsee Mikkelipuisto, johon on toteutettu erilaisia puutarhaideoita. Mikkelipuiston yhteydessä on myös ravintola ja puutarhamyymälä. 

Mikkelipuistossa on joka kulman takana ihmeteltävää ja nähtävää, niin itse puistossa kuin sen lähiympäristössäkin. Puiston vieressä on leikkipuisto, vesistöä ja grillauspaikkoja. Mikkelipuistoon on mukava tulla viettämään aikaa nättiin ympäristöön, ihan vaikka vain kävelemään ja katselemaan ympäri paikkaa tai sitten kahvittelemaan ravintolaan.

Kuva: Kenkäverossa aurinkoisena päivänä.