Nuoren silmin: Harrastamisen mahdollisuudet Mikkelissä

Kuntoilureitti Kalevankankaalla.

Kaupungin 16-vuotias viestinnän kesätyöntekijä Ella Miettinen pohtii kokemuksiaan harrastamisesta Mikkelissä.  

Usealla ihmisellä on harrastuksia, harrastivat he sitten yksin tai ryhmässä, säännöllisesti muutaman kerran viikossa tai silloin, kun vain itse huvittaa. Itse olen enemmän sen tyylinen henkilö, joka tykkää tehdä asioita oma-aloitteisesti ja vapaasti, mieluiten yksin tai muutaman muun henkilön kanssa, joilla on sama kiinnostuksen kohde kuin minulla. Olen asunut Mikkelissä melkein koko elämäni, noin 13 vuoden ajan ja olen kokeillut monia eri harrastuksia.  

Mikkelissä on aika laaja harrastusvalikoima. Monet ikäiseni nuoret harrastavat joukkuelajeja, kuulemani ja näkemäni mukaan Urheilupuiston ja Urpolan kentät ovat suosittuja kohteita tähän tarkoitukseen. Kesällä erityisesti näkee nuoria pelaamassa rantalentistä ja koripalloa. Urheilua voi yhtä hyvin harrastaa sisätiloissakin maksullisissa paikoissa, kuten Sport Forumissa ja Saimaa-stadiumilla, kummatkin ovat selkeitä ja siistejä paikkoja. Moni mikkeliläinen käy kuntosalilla tai lenkkeilemässä viikoittain. Tämäkin on nuorten keskuudessa suosittua. Mikkelistä löytyy myös useampi frisbeegolf-rata.  

Ratsastuksesta kiinnostuneita ihmisiä on aika paljon Mikkelissä, erityisesti Sairilassa sijaitseva Relanderin ponitalli on ollut usealla henkilöllä kovassa käytössä. Itsekin muistan ratsastaneeni siellä hetken aikaa nuorempana, kunnes tajusin, ettei ratsastus oikein ollut minun juttuni.  

Olen sen sijaan aina tykännyt piirtää ja tehdä taidetta. Piirtäminen on mielenkiinnon kohteeni, jota olen jaksanut harrastaa lapsesta asti. Harrastin hetken aikaa Mikkelin kansalaisopistossa kuvataidekoulua nuorempana, mutta tämän harrastuksen kohdalla huomasin ainakin silloin pitäväni enemmän itsenäisestä työskentelystä. Nyt kuitenkin kuvataidekoulun aloittaminen uudestaan kuulostaa kovin houkuttelevalta.  

Linkkejä harrastamiseen liittyen
Liikuntapalveluiden sivut
Kansalaisopiston sivut
Saimaa-stadiumin sivut

Kuva: Kuntoilureitti Kalevankankaalla.