Essoten alueella todettiin viikonloppuna taas uusia koronatartuntoja

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella todettiin viikonlopun aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tartunnoista liittyi ulkomaan matkustamiseen. Mikkelissä Lähemäen päiväkodissa todettiin tartunta, josta aiheutui karanteeneja.

– Tartunnanjäljityksemme on ollut kovin työllistetty koko viime viikon. Muut viikonlopun tartunnat vaikuttavat olevan aiemmista paikallisista tartuntaketjuista tai muualta peräisin, mutta ihan kaikki eivät ole vielä tiedossa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Viimeisen kahden viikon aikana Essoten alueen koronailmaantuvuus on ollut kasvussa. Siirtyminen epidemian kiihtymisvaiheeseen on ollut lähellä.

– Viime päivien valossa ilmaantuvuus näyttäisi tasaantuvan, vaikka tilanne jatkuukin vilkkaahkona. Sairaalahoidossa olevien määrä ei ole enää noussut, Seppälä jatkaa.

Huhti–toukokuussa vilkastunut koronarokottaminen heijastuu rokotusten painopisteen kääntymisenä kakkosrokotuksiin. Useita satoja kakkosrokotuksia annettiin Mikkelin keskussairaalalla poikkeuksellisesti myös viime lauantaina ja sunnuntaina.

Tällä hetkellä Essote on rokottanut kertaalleen liki 66 000 ihmistäja reilut 23 000 on saanut kakkosrokotteen.