Nuoren silmin: Urpolan luontopolku

Silta Urpolan luontopolulla.

Kaupungin 16-vuotias viestinnän kesätyöntekijä Ella Miettinen kävi Urpolan luontopolulla ja kirjoitti kokemuksistaan.

Urpolassa sijaitsee luontokeskus ja sen läheisyydessä kiertää kaunis ja uniikki polku. Luontokeskus on vaaleanpunainen rakennus, museo, jossa pidetään kesäisin vuosittainen luontonäyttely. Luontokeskus toimii Mikkelin vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa.

Museon takana kulkee pururata pienen lammen ympäri. Lammen äärellä on myös useampi pieni uimaranta, josta voi suoraan mennä uimaan. Museon läheisyydessä on grillauspaikkoja, joita voi vapaasti käyttää. Urpola on kaunis alue, ja sen luonto on vielä kauniimpaa.  

Kun kävelin polulla ensimmäistä kertaa lapsena, en meinannut uskoa olevani kotipaikkakunnallani, ja vain vähän matkan päässä keskustasta. Tykästyin alueeseen kovasti. Kävelen nykyään Urpolan luontopolun läpi vuosittain useamman kerran, eikä se käy tylsäksi ajan myötä. Paikka on kaunis, luultavasti yksi Mikkelin kauneimmista, menipä sinne sitten talvella tai kesällä.

Polun vieressä virtaa koski, joka saa mielen lepäämään. Urpolan maastossa on paljon korkeuseroja, mikä tekee siitä vielä kiinnostavamman. Luontopolku on luonnonsuojelualue, joten luonto on saanut kukoistaa paikassa rauhassa. Kiitos sen, voi alueella nähdä monia eläimiä, kuten saukon, jos vain onnistuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.