THL: Korona leviää nyt nuorten juhlissa ja baari-illoissa

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa, että tartuntamäärät ovat olleet kasvussa viimeiset kolme viikkoa. Epidemia leviää nyt sosiaalisesti aktiivisten nuorten aikuisten keskuudessa, esimerkiksi baari- ja juhlailloissa.

Tartuntoja todetaan edellisten viikkojen tapaan eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus kaikista tartunnoista on puolittunut edellisestä viikosta. Pääosa uusista tartunnoista on deltamuunnosta.

Sairaalahoidon tarve ei kuitenkaan ole kasvanut tartuntojen tahdissa. Sairaalahoidossa covid-19-potilaita oli koko maassa 14.7. sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan yhteensä 43, joista perusterveydenhuollon osastoilla 6, erikoissairaanhoidon osastoilla 27, ja teho-osastoilla 10 potilasta.

Koronarokotusten ajanvaraus

Kolme tapaa koronatestiin

  • Varaa aika netissä Mikkelin keskussairaalan näytteenottopisteeseen
  • Täytä oirearvio Omaolo.fi-palvelussa
  • Soita päivystysapuun koronalinjalle 116 117