St Michelissä kävi lähes 13 000 ihmistä – Päätähti Face Time Bourbon ravasi odotetusti päälähdön voittoon

Ravit.

Heinäkuisen viikonlopun vuosittainen suurtapahtuma St Michel keräsi Mikkelin raviradalle yhteensä lähes 13 000 ihmistä. Lauantaina yleisöä oli paikan päällä 5820 ja sunnuntaina 6934.

Sunnuntain vetonaulana oli ranskalainen tähtihevonen Face Time Bourbon, joka ei kyennyt Mikkelin nopealla radalla uuteen maailmanennätykseen. Se kuitenkin voitti ravien päälähdön helposti aikatauluja sotkeneen ukkoskuuron jälkeen.

– Olen iloinen, että näin yleisöä raveissa, ohjastaja Eric Raffin sanoi voittajahaastattelussa. Ranskassa raviyleisöä ei ole ollut paikalla koronarajoitusten vuoksi.

Paikalla Mikkelissä oli myös Face Time Bourbonin omistajatallin pääomistaja, italialainen Antonio Somma, joka oli luonnollisesti tyytyväinen hevosensa juoksuun.

– Olen todella tyytyväinen hevoseen, se oli rauhallinen ennen starttia. Oli huonoa tuuria, että sattui tällainen sadeilma tähän. Ennätystä tulimme hakemaan, mutta se ei ollut mahdollista tänään, Somma veti yhteen päivää.

Somma ei poissulkenut mahdollisuutta hevosen palaamiseen Suomeen. Hän haluaa näyttää huippuhevostaan mahdollisimman monessa eri maassa, mikäli se vain on mahdollista. Somma kehui myös Mikkelin raviradan järjestelyjä St Michel -ajoa varten.

– Kiitän vieraanvaraisuudesta, kaikki on mennyt todella hienosti. Voi olla, että osallistumme ensi vuonna Elitloppetiin (Ruotsiin). Mutta olen niin tyytyväinen tähän vieraanvaraisuuteen, että saatamme tulla tännekin uudestaan, Somma kiitteli.