Kymmenen uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Tarkennuksia altistumispaikkoihin

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essote tiedottaa tiistaina 20.7. kymmenestä uudesta koronavirustartunnasta. Yhdeksän tartuntaa todettiin Mikkelissä ja yksi Mäntyharjulla. Lähes kaikki ovat jäljittymässä kotimaisiin tartuntalähteisiin.

– Tartuntaketjuja on ilmennyt jäljityksessä useampia. Tämä kertoo siitä, että ihmiset liikkuvat ja kohtaavat toisiaan vilkkaasti. Varovaisuuteen on kuitenkin nyt syytä, muistetaan ihmisiä tavatessa turvavälit, noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään julkisissa sisätiloissa kasvomaskia, kun turvavälejä ei pystytä pitämään, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Karanteenissa on tällä hetkellä noin sata henkilöä. Altistumispaikkojen listalle on lisätty viime viikonlopulta muun muassa kauppoja.

Essote on avannut uusia rokotusaikoja Mikkeliin tämän ja ensi viikon tiistai- ja torstai-illoille.

– Erityisen tärkeää olisi nyt saada rokotuskattavuutta vielä ylemmäs. Olemme saaneet selkeää seurantatietoa yhdenkin rokotuksen suojatehosta vakavaa tautimuotoa vastaan. Vaikka tartuntoja on tullut kertaalleen rokotetuille, ei osastohoidossa ole tällä hetkellä ketään, Gärdström muistuttaa.

Linkkejä
Altistumispaikat Essoten alueella
Kolme tapaa koronatestiin
Koronarokotustiedot ja ajanvaraus