Kuusi uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Lähes 200 ihmistä karanteenissa

Kasvomaskeja.

Essote tiedottaa keskiviikkona 21.7. kuudesta uudesta koronavirustartunnasta.

– Tartunnanjäljityksessä on jouduttu tekemään kovasti töitä, ja viime päivien tartuntojen johdosta karanteeniin asetettujen määrä hipoo jo kahtasataa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tartuntaketjujen katkaisemisessa olennaista on karanteeniohjeiden noudattaminen myös kesäloma-aikana.

– Ilman karanteeniakin suosittelen, että tavattaisiin ihmisiä vain pienissä ryhmissä ja mieluiten ulkotiloissa, sillä koronaviruksen deltavariantti tarttuu äärimmäisen helposti. Koronatestaukseen on nyt hakeuduttu todella hyvin, siitä kiitos kaikille vastuuntuntoisille, Gärdström jatkaa.

Tiistaina 20.7. Essoten päiväkohtainen koronatestien lukumäärä oli suurin koko korona-aikana, noin 460 testiä. Osa näytteistä lähetettiin Kuopioon analysoinnin nopeuttamiseksi. Essote testaa täydellä kapasiteetillaan, Mikkelissä kahdella testipisteellä, mutta tästä huolimatta testauksen ajanvaraus on ruuhkautunut. Päivystysavun 116 117 koronalinjalle on pitkä jono ja nettivarauksessa aikaa ei välttämättä saa enää samalle päivälle. Jos kokee selviä koronaan viittaavia oireita, ei tule tavata ketään muita, vaan soittaa päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117.

Linkkejä
Altistumispaikat Essoten alueella
Kolme tapaa koronatestiin
Koronarokotustiedot ja ajanvaraus