Muutama uusi koronatartunta Essoten alueella – Rokotettujen määrä kasvaa tasaisesti

Kasvomaskeja.

Essoten alueella on todettu keskiviikon 21.7. jälkeen viisi uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat eivät ole tuottaneet alkuviikon kaltaisia suuria altistumisia. Suuria ihmisjoukkoja kannattaa silti edelleen välttää ja pitää henkilötapaamisten määrä maltillisena.

– Näistä tartunnoista osa on löytynyt jo karanteenissa olleilta, joten näyttää siltä, että ihmiset ovat toimineet alkuviikon suurten tartuntamäärien jälkeen hienosti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Koronarokotuksissa määrät kasvavat edelleen tasaisesti. Essote on rokottanut nyt kertaalleen yli 83 prosenttia alueen 16 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kakkosrokotusten määrä kipusi 23.7. yli 45 prosentin samassa ikäryhmässä.

– Kiitos kaikille rokotteen jo ottaneille, niistä on selvästi apua terveydenhuoltomme kuormitustakin ajatellen. Ensi viikollekin on vielä tarjolla ensimmäisten rokotusten aikoja, ja pystymme avaamaan uusia aikoja tarvittaessa tuleville viikoille, sillä saimme pienen erän rokotteita lisää, Gärdström sanoo.

Linkkejä
Altistumispaikat Essoten alueella
Kolme tapaa koronatestiin
Koronarokotustiedot ja ajanvaraus