Essoten koronanyrkki tiukensi suosituksia – vuorokaudessa seitsemän uutta koronatartuntaa

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Essote tiedotti tiistai-iltapäivällä (3.8.2021), että maanantaisen tiedotteen jälkeen on Essoten alueella havaittu seitsemän uutta positiivista koronatestien tulosta. Altistumisia koronalle tapahtunut muun muassa Vilttihatun päiväkodista. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

– Muutamien taudin saaneiden tila on heikentynyt siinä määrin, että he ovat joutuneet sairaalahoitoon Mikkelin keskussairaalaan tai omille kotipaikkakunnilleen, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui  eilen tiistaina 3.8. pohtimaan tilannetta. Koronanyrkki säilytti alueen vielä perustasolla, mutta tiukensi suosituksia. Kasvomaskien käytön suositus laajenee. Maskia suositellaan nyt käytettäväksi laajasti kodin ulkopuolella sisätiloissa sekä myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa.

– Myös ulkotiloissa suosittelemme nyt turvavälien pitämistä ja jos se ei onnistu, maskin käyttöä. Viruksen Delta-variantti on tarttunut herkästi myös ulkona ja lyhyissä kontakteissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lue uusi ohjeistus täältä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.
Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta täältä.
Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.