Essoten alueella kymmenen uutta koronatartuntaa

Mies kasvomaskissa.

Essoten edellisen koronatiedotteen (6.8.) jälkeen alueella on todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Samalla tuhannen koronatartunnan raja meni rikki viikonloppuna Essoten alueella.

Noin puolet uusista tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia. Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä.

– Uusia tartuntoja näyttää ilmenevän hyvin tasaista tahtia. Muutamien henkilöiden tauti vaatii myös sairaalahoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote on päivittänyt jälleen ja tulee todennäköisesti päivittämään lisää altistumispaikkojen listaa. Tartunnanjäljitys ei tavoita kaikkia seuraavissa tapahtumissa käyneitä ja heitä suositellaan hakeutumaan herkästi koronatesteihin, mikäli pieniäkin koronaan viittaavia oireita ilmenee:

  • Mikkeliläisessä ravintola Fenixissä 5.8. kello 16.30 – 22 olleet ovat voineet altistua koronapositiiviselle henkilölle
  • Puumalan Siltakemmakossa 5. ja 6.8. illalla vierailleet ovat voineet altistua useammalle positiiviselle henkilölle

Rokotukset laajenivat

Maanantaista 9.8. lähtien Essote on alkanut tarjota rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

– Pääosa lapsista ja nuorista rokotetaan yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa. Halutessaan lapset ja nuoret voivat ottaa rokotteen myös joukkorokotuspaikoissa, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.