Kahdeksan uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Koronanyrkki säilytti suositukset

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alueella raportoitiin 10.8. kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista neljä havaittiin Juvalla, kolme Pieksämäellä ja yksi Mikkelissä.

Kuusi tapauksista todettiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Karanteenissa on tällä hetkellä Essoten alueella noin 120 henkilöä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui 10.8. pohtimaan suosituksia ja rajoituksia.

– Tilanne on pysynyt melko tasaisena viimeiset viikot ja alueen rokotuskattavuus on hyvä. Tältä pohjalta päätimme pitää alueen edelleen perustasolla ja nykyiset suositukset voimassa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Nykyinen tartuntojen määrä ja sairaalahoitoa vaativat koronapotilaat kuitenkin kuormittavat merkittävästi terveydenhuoltoa.

– Muun muassa puhelinpalvelut ja päivystys ovat ruuhkautuneet. Hoitajapula vaikeuttaa tilannetta myös. Omasta ja koko Essoten puolesta pahoittelut kaikille, jotka joutuvat odottamaan puhelimessa tai päivystyksessä, Seppälä sanoo.

Maskia suositellaan käytettäväksi laajasti kodin ulkopuolella sisätiloissa ja myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa. Samoin ulkotiloissa koronakoordinaatioryhmä suosittelee turvavälien pitämistä ja jos se ei onnistu, maskin käyttöä.

Katso voimassaolevat suositukset täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä tai matkailija Finentry-järjestelmän kautta täältä.

Katso rokotustiedot ja varaa rokotusaika täältä.