Viikonloppuna ilmaantui uusia koronatartuntoja – Rokotukseen pääsee nyt myös walk-in-tyyliin

Koronarokotteita.

Viikonlopun aikana Essoten alueelle kirjautui kaksitoista positiivista koronatestitulosta. Näistä yksi tuli tosin toisella paikkakunnalla käytännössä asuvasta tartunnan saaneesta.

Edellisen viikon suurista tartuntamääristä johtuen alueella on karanteeniin asetettuna noin 350 henkilöä. Sairaalahoitoon on joutunut muutama henkilö.

Essoten alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu pohtimaan suosituksia ja rajoituksia tiistaina 17.8. Koronanyrkki siirsi alueen kiihtymisvaiheeseen perjantaina 13.8.

– Tautia näyttää nyt liikkuvan erityisesti 12–30-vuotiaiden joukossa. Onkin erityisen tärkeää nostaa näiden ryhmien rokotuskattavuutta, vaikka se kokonaisuutena onkin meillä erinomaisella tasolla. Jo ensimmäinen rokote auttaa ehkäisemään sairaalahoitoa vaativia tapauksia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote aloittaa maanantaina 16.8. Mikkelin keskussairaalan pisteessä rokotukset ilman ajanvarausta eli niin sanotut walk-in-rokotukset kello 15.15–17.30. Ilman ajanvarausta rokotuksiin voivat tulla tuolloin ensimmäistä rokotetta hakevat.

Seuraavat ajanvarauksettomat rokotusajat ovat keskussairaalalla torstaina 19.8. kello 15.15–17.30 ja maanantaina 23.8. kello 9.30–17.30. Näinä walk-in-päivinä voi tulla hakemaan myös ne, jotka haluavat aikaistaa koronarokotusvälin kahdeksaan viikkoon.

Myös muissa Essoten alueen toimipisteissä tullaan järjestämään walk-in-rokotuspäiviä, joista tiedotetaan erikseen.

– Rokotukseen kannattaa ottaa Kela-kortti mukaan ja pukeutua siten, että olkapään saa helposti näkyviin tai paidan pois. Varaudu odottamaan 15 minuuttia rokotuksen jälkeen rokotuspisteen läheisyydessä mahdollista allergista reaktiota, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kaikki 17.30 mennessä saapuneet rokotetaan, eli jono suljetaan silloin ja kaikki tuolloin jonossa olevat piikitetään loppuun.

Nuorten ikäryhmien rokotuskattavuuden parantamiseksi Essoten rokottajat jalkautuvat lähiviikkoina kouluille, ammattioppilaitoksiin ja korkeakouluille.

Ensimmäisen koronarokotteen oli maanantaihin 16.8. mennessä saanut Essoten alueella kaikkiaan hiukan alle 70 000 henkilöä, 75,2 prosenttia koko väestöstä. Toisen annoksen on saanut jo 54,7 prosenttia väestöstä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä.

Katso rokotustiedot täältä.