Kaupunginvaltuusto ja -hallitus saivat uudet puheenjohtajat

Valtuuston kokous käynnissä.

Mikkelin kaupunginvaltuusto kokousti uudella kokoonpanollaan ensimmäisen kerran maanantaina 16.8. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksella järjestetty kokous kesti taukoineen kolme ja puoli tuntia ja oli pitkään aikaan ensimmäinen lähikokous. 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Oskari Valtola. Työterveyslääkärinä työskentelevä Valtola otti puheenjohtajan paikan vastaan kiitollisena ja valtuustotyöskentelyn tehokkuutta korostavana.

– Haluan kiittää luottamuksesta. Kiitos kaikille luottamushenkilöille, jotka olette päättäneet antaa aikaanne ja osaamistanne Mikkelin kaupungin käyttöön tänä vaikeana aikana, Valtola sanoi heti valintansa jälkeen

Puheenvuorossaan uusi puheenjohtaja korosti ihmisten viestejä muutoksen tarpeesta.

– Kuntalaiset antoivat vahvan viestin kesäkuun vaaleissa. He vaativat meiltä yhteistyötä ja toimenpiteitä talouden suhteen, Valtola jatkoi.

– Valtuustotyöskentelyn eripuran on loputtava. Meillä on paljon petrattavaa. Valtuuston kokous on jäävuoren huippu. Suurin osa työstä tehdään pinnan alla. Luottakaamme toisiimme ja tehkäämme yhteistyötä Mikkelin eteen. Pidetään kokoukset päätöskokouksina, ei enää valmistella kokouksissa. Kunnioitetaan viranhaltijoiden ja kaupungin työntekijöiden työtä ja jätetään operatiivinen puoli heidän hoidettavakseen. Kunnioitetaan toisiamme, Valtola päätti puheenvuoronsa ennen kokouksen varsinaista jatkumista.

Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajiksi valittiin keskustan Laura Hämäläinen vihreiden Minna Pöntinen.

Pirjo Siiskosesta hallituksen puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin valtiotieteen tohtori Pirjo Siiskonen keskustalta. Puheenvuorossaan Siiskonen korosti luottamusta ja avoimuutta.

– Kiitän luottamuksesta ja ennakkoluulottomuudesta, Siiskonen sanoi.

Pirjo Siiskonen.
Pirjo Siiskonen. Klikkaa kuva suuremmaksi tästä.

– Meillä on haasteellinen tehtävä edessämme ja ryhdymme sitä yhteistyössä toteuttamaan. Kaupunginhallituksella on uudet kasvot, mukana on kokeneita mutta myös monta uutta jäsentä. Voimme tuoda uudenlaisia käytäntöjä päätöksentekoon, uusi puheenjohtaja jatkoi.

– Omalta osaltani voin todeta, että haluan edistää sitä, että asiat valmistellaan huolellisesti valtuuston päätettäväksi. Uskon, että viemme Mikkelin kehitystä uudelle uralle noudattamalla hyvää yhteistyötä. Toivon myös että noudatamme avoimuuden periaatteita ja että meillä olisi ratkaisun halua ja kehitystahtoa, Siiskonen summasi ajatuksiaan.

Kaupunginhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin sosiaalidemokraattien Satu Taavitsainen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten Raimo Heinänen.

Pääkuva: Strategia- ja kehityspäällikkö Aki Kauranen puhumassa valtuustolle. Etualalla istumassa kaupunginjohtaja Timo Halonen ja valtuuston puheenjohtaja Oskari Valtola.