Muutama uusi koronatartunta Essoten alueella – Toistaiseksi ei tarvetta yleisötapahtumien lisärajoituksille

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Maanantain 16.8 jälkeen Essoten alueella on todettu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

– Iso osa tartunnoista löytyi jo aiemmin karanteeniin asetettujen henkilöiden joukosta, joita on yli kolmesataa. Laajimmat viikonlopun tienoilla leviämään lähteneet tartuntaketjut on siis saatu hallintaan. Tartunnanjäljitys on toiminut erinomaisesti kovasta kuormituksesta huolimatta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Sepälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina pohtimaan suosituksia ja rajoituksia. Koronanyrkki päätti pitää nykyiset kiihtymisvaiheen suositukset voimassa.

– Aluehallintovirasto on kysynyt Essoten kantaa mahdollisista yleisötapahtumien lisärajoituksista. Kun tartuntaketjut ovat näin hyvin hallinnassa, uusille rajoituksille ei ole tarvetta, eivätkä ne ole tartuntatautilain näkökulmasta edes mahdollisia, Seppälä kertoo.

Mikkelin keskussairaalassa ovat nyt käytössä ilman ajanvarausta niin sanotut walk-in-koronarokotukset sekä ensimmäisen koronarokotuksen ottajille että henkilöille, jotka haluavat aikaistaa toisen koronarokotuksensa. Toinen koronarokotus annetaan aikaisintaan kahdeksan viikkoa ensimmäisestä.

Ilman ajanvarausta voi rokottautua torstaina 19.8. kello 15.15 – 17.30 ja maanantaina 23.8. kello 9.30 – 17.30.

Katso kiihtymisvaiheen ohjeistukset täältä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä.

Katso rokotustiedot täältä.