Essoten alueella on taas todettu runsaasti uusia koronatartuntoja

Kasvomaski tietokoneen näppäimistöllä.

Keskiviikon 18.8. jälkeen Essoten alueella on todettu viisitoista uutta koronavirustartuntaa. Osassa tartunnoista jäljitys on vielä kesken.

Rantakylän uudessa päiväkodissa on tapahtunut altistumisia. Essote ottaa altistuneisiin yhteyttä perjantain 20.8. aikana.

– Tapauksia on todettu taas paljon ja tilanne on hankaloitunut alkuviikon jälkeen. Testiin tulee hakeutua pientenkin oireiden johdosta ja kaikkiin ikäluokkiin kuuluvien, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Valtioneuvosto kiristi torstaina ravintoloiden rajoitukset Essoten alueella kiihtymisvaiheen mukaisiksi. Katso ravintoloiden rajoitukset täältä.

Rokotukset ovat saaneet uutta vauhtia kuntayhtymän aloitettua ajanvarauksettomat walk in -rokotukset.

– Walk in yllätti meidät iloisesti. Teimme torstaina päivittäisen ennätyksen. Annoimme yli 1 200 rokoteannosta ja jono kiemurteli sairaalasta pitkälle kaupungille päin, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Ajanvarauksettomat rokotuksen on tarkoitettu ensimmäisen rokoteannoksen ottajille ja niille, jotka haluavat aikaistaa rokotustaan. Toisen annoksen saa, kun ensimmäisestä on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Seuraavat walk in -rokotukset Mikkelin keskussairaalalla ovat maanantaina 23.8. kello 9.30–17.30 ja torstaina 26.8. kello 15.15–17.30.

Rokotukset etenevät vauhdilla myös kouluilla (12–15-vuotiaat) ja Esedulla. Korkeakouluilla rokotukset alkavat syyskuussa.

– Rokotteet näyttävät tehoavan hyvin. Vaikka rokotetutkin ovat tautiin sairastuneet, on rokotettujen oirekuva ollut lievempi kuin rokottamattomien, Seppälä kertoo.

Katso kiihtymisvaiheen ohjeistukset täältä.

Essote on päivittänyt koronavirukselle altistumisen paikkojen listaa. Katso altistumispaikat täältä.

Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta täältä.

 

Katso rokotustiedot täältä.