Kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy syyskuun alussa

Eero Saunamäki.

Mikkelin kaupunginorkesterin lipunmyynti syksyn 2021 konsertteihin on avattu. Kausikortteja ja konserttilippuja voi hankkia Lippupisteen palvelusta ja myyntipisteistä perjantaista 20.8. kello 12 alkaen. Konserttiohjelma on löydettävissä kaupunginorkesterin verkkosivuilta ja kausiesitteitä on jaossa eri puolilla kaupunkia.

Kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy torstaina 2.9. kello 19 Mikaelissa. Saimaa Sinfonietta – Nokkahuiluguru -nimeä kantavassa ohjelmassa kuullaan kantaesitys Kalevi Ahon konsertosta nokkahuilulle ja kamariorkesterille. Konsertin johtaa Mikkelin kaupunginorkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo ja solistina soittaa Eero Saunamäki (kuvassa). Konsertissa kuullaan konserton lisäksi Richard Wagnerin Parsifal-alkusoitto sekä Mozartin viimeiseksi jäänyt sinfonia nro 41 "Jupiter".

Syyskaudella kuullaan jälleen monipuolinen kattaus orkesterimusiikkia lastenmusiikkia ja viihdemusiikkia unohtamatta. Suuret ja pienet kokoonpanot vuorottelevat ja uusia kasvoja orkesterin edessä nähdään useampiakin. Syksyn aikana lavalla nähdään muun muassa nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Emilia Hoving sekä aivan uutena solisti-instrumenttina mainittakoon alppitorvi, jota päästään kuulemaan lokakuussa.

Kuva: Ville Paul Paasimaa