Essoten alue pysyy koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Maanantain 23.8. jälkeen Essoten alueella on todettu kuusi koronavirustartuntaa, tapaukset on todettu Mikkelissä ja Mäntyharjulla. Altistumisia on kuitenkin ilmennyt tartuntamääriin nähden paljon.

– Koulujen ja oppilaitosten altistumismäärät ovat työllistäneet paljon, Mäntyharjun yhtenäiskoululla ja Mikkelin lukiolla on tapahtunut altistumisia. Suuret ihmismäärät ovat tuoneet altistumisia myös julkisilla paikoilla, kuten Mikkelin Pomppumaailmassa ja Kalamarkkinoilla, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartunnanjäljitystiimi lisää Essoten nettisivuille sellaisia julkisia altistumispaikkoja, joista altistuneita ei voida henkilökohtaisesti jäljittää.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää Essoten alueen edelleen kiihtymisvaiheessa. Ohjeistukset säilyvät siis ennallaan.

– Koronanyrkkimme tarkastelee tilannetta seuraavan kerran ensi viikolla. Rokotustahdin kiihtyminen ja kansallisesti laskevat tartuntamäärät lupaavat hyvää, Seppälä jatkaa.

Essote järjestää ajanvarauksettomia walk in -rokotustilaisuuksia myös Mäntyharjulla (31.8.) ja Juvalla (8.9.). Mikkelissä saa kävellä suoraan rokotukseen jälleen torstaina 26.8. kello 15.15 alkaen, kaikki kello 17.30 mennessä jonoon saapuneet rokotetaan. Ajanvarauksettomissa walk In -rokotuksissa saa ykkösrokotteen lisäksi myös kakkosrokotteen varattua aikaa aiemmin, jos ykkösrokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Tulevat walk In -rokotukset

26.8. klo 15.15–17.30 Mikkelin keskussairaala
31.8. klo 9.00–12.00 Mäntyharju
8.9. klo 16.00–18.00 Juva