Uusia koronatartuntoja Essoten alueella – Testiruuhka on alkanut helpottaa

Mies kasvomaskissa.

Maanantain 30.8. jälkeen Essoten alueella on todettu yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Yli puolet tapauksista löytyi karanteenissa jo olleilta.

– Mikkelissä vanhojen tanssien jatkoille osallistuneilta on löytynyt koronatapauksia, kaikkien tanssitapahtuman jatkoille osallistuneiden pitää hakeutua pienistäkin oireista testiin välittömästi, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kahden viime päivän testimäärät yksistään Mikkelissä ovat olleet liki kahdeksansataa testiä, mutta nyt ruuhka alkaa helpottaa. Käytössä on edelleen kolme testipistettä keskussairaalalla. Tartunnanjäljitys on kovasta kuormasta huolimatta pysynyt tilanteen tasalla.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää epidemiavaiheen ennallaan kiihtymisvaiheessa, joka alkoi 13. elokuuta. Myös suositukset säilyivät ennallaan eli kasvomaskia suositellaan käytettävän laajasti kodin ulkopuolella ja ravitsemusliikkeissä oman pöytäseurueen ulkopuolella.