Kaksitoista uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Kakkosrokotetta voi nyt aikaistaa

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Essoten alueella on todettu keskiviikon 1.9. jälkeen kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Viikon mittaan esiin on tullut laajoja tartuntaketjuja ja koululuokka-altistumisia.

– Jäljityksemme on toiminut tehokkaasti ja tartuntaketjut näyttävät olevan hallinnassa. Valtaosa tartunnoista ilmenee rokottamattomilla tai yhden rokoteannoksen saaneilla. Silti myös kahden rokoteannoksen läpi tulee viikoittain yksittäisiä tartuntoja, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään potilasta akuutin koronataudin vuoksi. Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuvat vilkkaana. Essoten nettisivujen altistumispaikkojen listauksessa kirjataan myös koulut, vaikka niiden osalta altistumisista ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Koronarokoteannosten välistä aikaa on Essotessa pudotettu kuuteen viikkoon. Tähän asti rokotusväli oli vähintään kahdeksan viikkoa.

– Halutessaan toista rokoteannosta voi nyt aikaistaa, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa. Aikaistaminen onnistuu varaamalla kakkosrokotteelle uuden ajan itse nettiajanvarauksesta tai saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen, pandemiapäällikkö Hans Gärdström vinkkaa.

Tulevat walk in -rokotustilaisuudet Essoten alueella

8.9. klo 16.00–18.00 Juva
8.9. klo 15.00–16.30 Mäntyharju
9.9. klo 15.00–17.00 Kangasniemi

Rokotusten ajanvaraus
Koronatestin ajanvaraus