Essoten alueella todettiin viikonloppuna 12 uutta koronatartuntaa

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueella todettiin viikonlopun aikana kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä viime viikolla tartuntoja todettiin 32, sitä edeltäneellä viikolla 35.

– Todella stabiileina ovat tartuntojen määrät pysyneet, noin kolmesta viiteen päivittäin. Perjantaina ilmeni yksi uusi koulualtistuminen Mikkelissä Moision koulussa, tästä tartunnanjäljityksemme on jo informoinut altistuneita, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Eteläsavolaisista 12 vuotta täyttäneistä ensimmäisen koronarokoteannoksen on ottanut 86,5 prosenttia ja 70,7 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta. Täysin rokottamattomia henkilöitä on vielä eniten 25–35-vuotiaiden ikäryhmässä.

– Toivomme, että kaikki ensimmäisen rokotteen hakeneet myös täydentävät sarjansa toisella rokotteella, jotta saisimme rokotekattavuuden jopa lähelle 90 prosenttia tällä alueella. Etelä-Savossa rokoteaktiivisuus on ollut valtakunnallisesti verrattuna hyvällä tasolla, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kiittää.

Rokotteen saaminen on tällä hetkellä helppoa Essoten rokotuspisteissä. Rokotteita riittää ja aikoja on hyvin saatavilla nettiajanvarauksessa