Pankalammen uudelle asuinalueelle etsitään rakentajaa

Näkymä Pankalammelle.

Mikkelin kaupunki etsii Pankalammen ranta-alueelle asuntorakentajaa.  Tarjolla on 29 rakennuspaikkaa. Tavoitteena on luoda lammen ympäristöön uusi yhteisöllisen asumisen alue.

Pankalammen tarjouskilpailualue sijoittuu Mikkelin keskustan länsipuolelle Kaukolan kaupunginosaan. Alueelta on matkaa ydinkeskustaan noin kilometri. Pankalammen rannalla on ennestään uimaranta ja avantouintipaikka. Alueen monipuolinen virkistysmaasto luo viihtyisät puitteet myös tuleville asukkaille. Lähellä sijaitsee kuuluisa konsertti- ja kongressitalo Mikaeli. Kaukola on viimeisen vuosikymmenen ajan ollut tasaisesti väkiluvultaan kasvava alue.

Tavoitteena uudenlainen yhteisöllinen asuminen

Pankalammelta tarjotaan nyt tarjouskilpailulla valittavalle rakentajalle yhteensä 29 rakennuspaikan kokonaisuutta. Tontin minimilunastushinta on 432 845 euroa tai vuosivuokra 21642,25 euroa (viisi prosenttia arvioidusta minimihinnasta) ja vuokra-aika 50 vuotta. Tontin rakentamisvelvollisuusaika on kolme vuotta, joka katsotaan alkavaksi joko tontin vuokrasopimuksen allekirjoituspäivämäärästä tai kauppakirjan allekirjoituspäivämäärästä lukien.

Mikkelin kaupungin visio on ollut luoda Pankalammella edellytykset uudelle yhteisölliselle alueelle, jolla asumisen laatu ja asuinympäristö luovat viihtyisyyttä. Alueen sijainti veden äärellä, kävelymatkan päässä keskustasta mahdollistavat myös autottoman asumisen. Myös Kalevankankaan kattavat ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet ovat lähellä.

Tarjouskilpailu päättyy 30.11.2021 kello 11. Tarjoukset pyydetään jättämään sähköisesti Mikkelin kaupungin tarjouspalvelussa.

Linkki: Sähköinen kilpailutusaineisto ja tarjouksen jättäminen