Kaupunginhallitukselle esitetään tukku lisäsäästötoimenpiteitä – Mukana kaupunginorkesterin ja lentokentän mahdolliset lakkauttamiset

Mikkelin lentokenttä.

Mikkelin kaupunginhallitus kokoustaa seuraavan kerran maanantaina 27.9. Esityslista sisältää lisäsäästötoimenpiteitä, jotka on valmistellut kaupungin johtoryhmä.

Lisäsäästötoimenpiteet sisältävät kaupunginorkesterin ja lentokentän mahdolliset lakkautukset. Toimintojen lakkauttamisella tavoiteltaisiin vuosittain 19 henkilötyövuoden eli noin 1,1 miljoonan euron säästöä. Mikäli kaupunginhallitus päättää antaa ohjeeksi lautakunnille orkesterin ja lentokentän lakkauttamisen, päätetään samalla yt-neuvottelujen aloittamisesta.

Esitettyihin lisäsäästötoimenpiteisiin kuuluvat myös muun muassa perhepäivähoidon lakkauttaminen, Peitsarin koulun oppilaiden sijoittaminen Paukkulan väistötiloista Lähemäen kouluun, avustusten leikkaamisia sekä Ristiinan Kisakaaren myynti. 

Lopulliset päätökset mahdollisista lakkautuksista ja leikkauksista tehdään loppuvuoden talousarviokokouksen yhteydessä kaupunginvaltuustossa.