Kaupunginhallitus lähetti säästölistan valmisteluun muutamin muokkauksin

Syksyinen kaupungintalon piha.

Mikkelin kaupunginhallituksen kokous 27.9. käsitteli koontia säästötoimenpiteistä. Säästölista lähti muutamin muutoksin lautakuntien käsittelyyn. Lopulliset päätökset säästöistä tekee kaupunginvaltuusto talousarviokokouksessaan joulukuussa. Kaupunginorkesterin ja lentokentän henkilöstön osalta aloitetaan yt-neuvottelut.

Kokouksen esityslistalla ollutta koontia säästötoimenpiteistä voi tarkastella täältä.

Kaupunginhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen keskustaryhmän tarkentavat esitykset, jotka sisälsivät seuraavat kohdat.

Kaupunginorkesteri

Selvitetään orkesterin toiminnan joukkorahoituksen mahdollisuus, tarkastellaan lippujen hinnoittelua ja selvitetään maakuntaorkesterin mahdollisuutta sekä yhteistyötä Lappeenrannan orkesterin kanssa. 

Koulut ja päiväkodit

Itäisen alueen koulu- ja päiväkotiratkaisu toteutetaan päivitetyllä oppilas- ja lapsiluvuilla.

Metsät ja tontit

Kaupunki myy pienet metsälöt eli metsätalousyksiköt ja kaavoitetut rantatontit. Lisäksi toteutetaan kartoitus kaupungin omista kaavoittamattomista rannoista.

Muut toimenpiteet ja innovointi

Järjestetään kaupungin henkilöstölle kilpailu säästö- ja kehittämiskohteista. Kaupungin kehittämisalustat eli Kalevankangas, EcoSairila ja Memory Campus otetaan tehokkaammin käyttöön. Lisäksi niin sanottu graniittitalo laitetaan uudelleen myyntiin.