Koronatartuntamäärät jatkavat laskuaan – Influenssarokotukset alkavat Essoten alueella

Kuvituskuva rokotteista.

Koronavirustartuntojen määrä on laskenut Essoten alueella. Viime viikolla Essoten alueella todettiin neljätoista tartuntaa. Tällä viikolla torstaihin 30.9. mennessä on todettu yhdeksän tartuntaa, joista valtaosa Mäntyharjulla. Kaikkien tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa.

– Testausmäärät ovat myös pudonneet huomattavasti, joten voi hyvin olla, että osa tapauksista jää piiloon, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä huomauttaa.

– Kaksi kertaa rokotettujenkin on hyvä hakeutua testiin, jos heillä on poikkeavia flunssan oireita ja esimerkiksi haju- tai makuastin häiriöitä, Seppälä jatkaa.

Influenssarokotukset aloitetaan ensi viikolla

Essoten alueella aloitetaan maksuttomat influenssarokotukset 4.10. Maksuttoman influenssarokotuksen piiriin kuuluvat saavat rokotteen Essoten toimipisteissä. Viime vuoden tapaan influenssarokotukseen tulee varata aika nettiajanvarauksessa, jollei muutoin asioi Essoten palveluissa.

Maksuttoman influenssarokotteen saajiin kuuluvat:

– sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö
– kaikki 65 vuotta täyttäneet
– alle 7-vuotiaat lapset (ja kuusi kuukautta täyttäneet)
– raskaana olevat
– sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
– varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat

Rokotteen saavien lähipiiriin kuuluvat eivät vielä rokotusten alkuvaiheessa saa maksutonta influenssarokotusta. Lähipiiriin kuuluvien rokotuksia koskevaa asetusmuutosta valmistellaan parhaillaan ministeriössä ja sen yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin. Nettiajanvaraus avautuu perjantaina 1.10. Essoten nettisivuilla.