Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 1.10.2021

Portaat Mikkelin Naisvuorella.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Katujen kunnossapito

Pursialankatu on infrarakentamisesta johtuen osittain yksikaistainen 4.–8.10. Ajoneuvoliikennettä pyydetään mahdollisuuksien mukaan käyttämään Saimaankatua. Kevyt liikenne ohjataan työmaan kohdalla nurmikaistaleelle, joten käyttäjiä pyydetään erityiseen varovaisuuteen.

Satamat

Lotjasaaren pilssi- ja septilaitteen kunnostustöitä tehdään syksyn 2021 aikana ja ne valmistuvat veneilykaudeksi 2022. Lähimmät tyhjennyspisteet ovat Anttolan satamassa ja Mikkelin satamassa. Anttolan sataman tyhjennyspiste poistuu käytöstä 1.10.2021.

Yleistä

Ympäristöministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle ehdotuksen hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi. Uusi laki korvaisi nykyisen maankäyttö- ja rakennuslain. Hallitusohjelman mukaisesti lakiuudistuksen tavoitteena on varmistaa, että Suomi saavuttaa hiilineutraaliuden vuonna 2035. Luonnokseen voi tutustua osoitteessa lausuntopalvelu.fi.