Kooste Mikkelin kaupungin sisäilmakohteista

Urheilupuiston koulu.

Seuraavissa Mikkelin kaupungin kiinteistöissä on käynnissä tai on tulossa merkittäviä sisäilmaan liittyviä toimenpiteitä.

Ristiinan päiväkoti, Brahentie 54

Osa päiväkodin käyttäjistä on kokenut saavansa oireita päiväkodin sisäilmasta. Päiväkodille on perustettu sisäilmatyöryhmä.

Kaupunginhallitus päättänyt, että Ihastjärven koulu siirretään Ristiinaan päiväkotikäyttöön ja esiopetus jatkaa koulukeskuksella. Uusi päiväkoti on valmis loppuvuodesta 2022.

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9–11

Henkilökunnalla on ollut sisäilmaongelmaan viittaavaa oireilua pitkään. Selittävinä tekijöinä ovat lattioiden vanhat muovimatot, ulkoseinärakenne, rakenteiden ilmavuodot, mineraalivillakuidut sekä puutteellinen ilmanvaihto. Korjaukset tehdään vaiheittain tulevina vuosina.

Muksulan päiväkoti, Metsolankatu 2

Päiväkoti on yksityinen, mutta toimii kaupungin kiinteistössä. Kohteessa ollut sisäilmaan viittaavaa oireilua.

Kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki ei ryhdy korjaustoimenpiteisiin rakennuksessa. Päiväkodin toiminta kiinteistössä pyritään turvaamaan kesäkuun 2023 loppuun asti,​ jotta päiväkodin toiminta ei vaarannu muutostilanteessa. Tämän jälkeen kiinteistö asetetaan myyntiin ja tarvittavat korjaustoimenpiteet tai uudisrakennuksen rakentaminen jäävät kiinteistön uuden omistajan ratkaistavaksi.

Lisäksi väistötiloissa toimivat tällä hetkellä Urpolan koulu, Urheilupuiston koulu, Peitsarin koulu ja osa Moision koulua.

Kuva: Tyhjillään oleva Urheilupuiston koulurakennus.