Kulttuurin unelmavuosi kutsuu työpajoihin

Vaahteranlehtiä maassa.

Vuosi 2022 on Mikkelissä Kulttuurin unelmavuosi. Silloin taide ja kulttuuri voivat yllättää kokijansa missä ja milloin vain! Teemavuoden tavoitteena on tuoda kulttuuri keskelle arkea niin, ettei kulttuurin pariin tarvitse aina hakeutua. 

Kulttuurin unelmavuosi rakentuu yhteistyössä mikkeliläisten kanssa. Alueen asukkaat ja toimijat kutsutaan mukaan sisällön suunnitteluun. Ideoita ja toiveita voi jättää nettisivuilla olevalla lomakkeella, pääkirjaston aulassa olevaan laatikkoon tai osallistumalla kaikille avoimiin työpajoihin. Työpajoja järjestetään syksyn aikana seuraavasti.

11.10. klo 1719 Haukivuori, yhtenäiskoulun ruokala (Koulutie 3)
12.10. klo 1820 Anttola, Anttola-talon ruokala Vinoveitsi (Taipaleentie 31)
19.10. klo 1820 Suomenniemi, Lounaskahvila Niementähti (Opinraitti 8)
20.10. klo 15.3017.30 Ikäihmiset, virastotalon Lounashuone (Maaherrankatu 9–11, Mikkeli)
4.11. klo 16.30–18.30 Erityisryhmät, pääkirjaston Mikkeli-sali (Raatihuoneenkatu 6, Mikkeli)

– Erityisesti työpajoissa halutaan selvittää, minkälaista kulttuuritarjontaa eri alueilta halutaan nostaa esiin ja miten lisätä kulttuurin kokemista omassa arjessa, kertoo hankepäällikkö Jatta Juhola.

– Suunnitteluvaiheessa etsitään keinoja matalan kynnyksen kokeiluihin ja siihen, kuinka kaikki pääsisivät osallisiksi Kulttuurin unelmavuoteen.

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu. Työpajoihin voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen jatta.juhola@sivistys.mikkeli.fi

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteena on parantaa kulttuurin saatavuutta ja saavutettavuutta Mikkelissä. Tarkoituksena on aktivoida alueen toimijoita sekä kulttuurin harrastajia ja kuluttajia. Hankkeen kautta halutaan löytää uusia toimialat ylittäviä yhteistyömalleja, jotka voidaan juurruttaa osaksi Mikkelin kulttuurikenttää. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta ja Mikkelin kaupunki.