KulttuuriKameli tarjoilee kulttuuria myös pikkuväelle

Lapsia värikkään seinän edustalla.

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden organisoima ja varhaiskasvatuksen väelle suunnattu KulttuuriKameli aloittaa kauttaan tälle syksylle. Jo melkein parin vuoden ajan KulttuuriKamelin tarjonta on ollut ajan hengen mukaisesti verkossa, mutta nyt on viimein aika livetapahtumille.

Pienelle väelle on luvassa lyhyen ajan sisään monenlaisia kulttuurisisältöjä: tällä viikolla päiväkotien lapset tekevät vierailun Mikaeliin ja ensi viikolla alkavat teatterivierailut.

Mikaelissa lapset pääsevät nauttimaan Mikkelin kaupunginorkesterin ja esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen yhteistyön hedelmistä, kun he pääsevät koekuuntelemaan lauantain elokuvamusiikin konsertin parhaita paloja. Konsertissa soivat rakastetut lasten elokuvaklassikot aina Pinocchiosta Frozeniin. Vaikka varsinaisesta konsertista kuullaan vain noin puolet, on luvassa varmasti monelle lapselle erittäin mieleenpainuva ja ainutkertainen kokemus.

Seuraavalla viikolla mikkeliläiset esikoululaiset pääsevät pujahtamaan teatterin maailmaan Mikkelin teatterin oman Reetta-karhun kanssa. Eskarit pääsevät katsomaan Reetta-karhun jouluseikkailunäytelmää kahdessa erässä.

KulttuuriKamelissa lapsia rohkaistaan luovuuteen ja taiteelliseen ilmaisuun muun muassa musiikin, kuvan, tanssin, draaman, kädentaitojen ja kirjallisuuden avulla. KulttuuriKamelin kohderyhmä on Mikkelin varhaiskasvatuksen piirissä olevat lapset alle vuoden ikäisistä esikoululaisiin. KulttuuriKamelin jälkeen lapset jatkavat peruskoululaisille suunnatulle Kulttuuripolulle.