Etelä-Savossa jo 80 prosenttia väestöstä on saanut toisen koronarokotteen

Rokote.

Essoten alueen koronavirusrokotuksissa kivuttiin tiistaina 12.10. merkittäville lukemille. Täyden rokotesarjan, eli kaksi rokoteannosta on nyt saanut 80 prosenttia Etelä-Savon 12 vuotta täyttäneistä.

– Eteläsavolaiset ovat olleet valtakunnan aktiivisimpien joukossa ottamassa koronarokoteannoksia, ja siitä pitää kiittää ihan kaikkia rokotteen ottaneita. On upeaa, että kattavuus on kohonnut alueellamme näin nopeasti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kiittää.

Koronarokotukset jatkuvat edelleen, ja rokotteen ottamisen helpottamiseksi Mikkelissä on avattu pysyvä walk in -rokotus keskussairaalalla. Koronarokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta arkisin maanantaista perjantaihin kello 8.00–15.00. Ajan voi silti varata halutessaan edelleen netistä.

Hyvä rokotuskattavuus näkyy Etelä-Savon tilanteessa

Valtiovallan viestinä syyskuussa oli, että kun koronarokotuskattavuus ylittää 80 prosenttia yli 12-vuotiailla, valtakunnallisista koronavirusrajoitteista ja -suosituksista luovutaan. Kansallisesti tähän on kuitenkin vielä matkaa, vajaat 74 prosenttia on saanut täyden rokotesarjan.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toivoisi näkevänsä vielä 90 prosentin rokotuskattavuuden ylittymisen, jotta koronasta voitaisiin käytännössä hellittää:

– Toivottavasti kaikki ykkösrokotteen ottaneet huolehtivat myös kakkosannoksensa hankkimisesta. Joka tapauksessa uskon, että Etelä-Savon hyvä rokotekattavuus yhdessä väestön vastuullisen toiminnan kanssa ovat merkittävässä roolissa siinä, että koronatilanne on tällä hetkellä alueellamme hyvin hallinnassa, ja kuormittaa merkittävästi vain testausta, jäljitystä ja kotona sairastavien seurantaa, Seppälä kiteyttää.