Kaupunkiympäristölautakunta esittää lentokentän säilyttämistä

Lentokentän lennonjohtotorni.

Kaupunkiympäristölautakunta kokousti tiistaina 12.10. Lautakunta päätyi esittämään Mikkelin lentokentän säilyttämistä. Seuraavaksi asian käsittelee kaupunginhallitus. Lopulliset päätökset tekee kaupunginvaltuusto.

Kokouksen aikana lautakunnan puheenjohtaja Jouko Kervinen (kok.) esitti Pertti Karhusen (ps.) kannattamana, että lentokentän palvelut säilytettäisiin. Toimintakuluihin tulee 100 000 euron lisäys. Vastaavasti palvelujen ostosta vähennetään 100 000 euroa. Näin ollen palvelualueen toimintakate pysyy ennallaan.

Asiasta äänestettiin. Kervisen esitystä äänestivät Jouko Kervinen, Pertti Karhunen, Katariina Asikainen (ps.), Jukka Härkönen (kok.), Saara Isoaho (kok.), Katriina Noponen (kesk.), Perttu Noponen (kesk.), Anni Panula-Ontto-Suuronen (kesk.) ja Jaakko Väänänen (kesk.). Pohjaesitystä äänestivät Kerttu Hakala (vihr.), Marita Hokkanen (sd.), Jaana Vartiainen (sd.) ja Reijo Nykänen (sd.).