Talonrakennuspalveluiden TET-harjoittelijan blogikirjoitus

Rakennustyömaa.

Mikkelin kaupungin talonrakennuspalveluilla TET-harjoittelussa ollut Alisa Puttonen kirjoittaa kokemuksistaan.

Olin TET-jaksolla Mikkelin kaupungin talonrakennuspalveluilla. TET-viikolla muun muassa skannasin ja tallensin vanhoja asiakirjoja, pääsin mukaan sisäilmatutkimukseen, sekä Ristiinan koululle mittailemaan koulun pihaa. Merkkasin myös päiväkodin pohjapiirustuksiin ilmapaineet sekä maksimihenkilömäärät. 

Mielenkiintoisinta oli päästä koululle ja rakennustyömaalle mukaan, koska oli kivaa tehdä kaikkea toiminnallista. Siellä minä menin setien keskellä valkoinen kypärä päässä. 

Ihmiset olivat mukavia ja ottivat minut mukaan hyvin. Kaikki tapaamani ihmiset olivat hyvin ystävällisiä. Minun isäni työskentelee Mikkelin kaupungin talonrakennuspalveluilla ja on ajoittain etätyössä kotona. Isän etäpäivänä seurasin hänen työskentelyään ja kontaktipäivänä olin muiden ihmisten mukana, jotta sain kokonaisvaltaisen kuvan työskentelystä Mikkelissä.  

Oli silmiä avaavaa nähdä, mitä isäni työpaikalla tapahtuu. Pääsin mukaan kokouksiin ja vaikka en niissä hirveästi asioista ymmärtänytkään, niin oli mukavaa, että minut otettiin niihin mukaan. Minun TET-viikkoani oli myös suunniteltu jo etukäteen ja se tuntui kivalta.  

Minä olen aikeissa hakea lukioon, mutta en ole vielä päättänyt, mitä sen jälkeen haluaisin tehdä.  

Kiitos hurjan paljon, että sain tutustua työelämään Mikkelin kaupungilla!  

Alisa Puttonen 
Kilpisen yhtenäiskoulu, 9 E, Jyväskylä