Torstaina Mikaelissa soi harvinainen alppitorvi

Carlo Torlontano.

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 21.10. on soolosoittimena todellinen harvinaisuus, kun Carlo Torlontano (kuvassa) alppitorvineen saapuu Mikaeliin. Konserttia johtaa Erkki Lasonpalo.

The Great Horn -konserttiin saapuu solistiksi italialainen Carlo Torlontano alppitorvineen. Konsertin erikoisuuksiin sisältyy myös kapellimestari Lasonpalon kunnostautuminen putkikellojen soitossa.  Carlo Torlontano on taustaltaan käyrätorvensoittaja. Solistiuransa hän on kuitenkin tehnyt alppitorven soittajana. Torlontano on tuonut alppitorven suuren yleisön tietoisuuteen nimenomaisesti konserttisalien solistisoittimena ja hälventänyt näin vanhentuneita mielikuvia alkujaan vuoristojen väliseen merkinantoon kehitetystä soittimesta.

THE GREAT HORN

21.10.2021 kello 19 Mikaeli (Sointukatu 1)
Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Carlo Torlontano, alppitorvi
Liput

Flint Juventino Beppe: Heart op. 27 nro 5
Anton Zimmermann: Sinfonia Pastoritia G-duuri
Arvo Pärt: Pari intervallo alppitorvelle ja jousille, sov. C. Torlontano
Giovanni D’Aguila: The Great Horn of Helm
Antonín Dvořák: Serenadi jousiorkesterille E-duuri op. 22