Sairaalaklovnit Mikkeliin marraskuussa

Mainos työpajoista

Sairaalaklovnit saapuvat ensimmäistä kertaa ilahduttamaan lapsipotilaita ja muita mikkeliläisiä marraskuussa.

Vierailun mahdollistavat Hattu ry (Mikkelin seudun harrastajateatterin tukiyhdistys), Sairaalaklovnit ry ja Mikkelin keskussairaalan Lastentaudit ja Perhetalo. Sairaalaklovnit työskentelevät säännöllisesti kaikissa yliopistosairaaloissa ja muutamissa keskussairaaloissa ympäri Suomea, mutta Mikkelissä heitä ei ole vielä tähän mennessä nähty. 

Yhteistyöhankkeen tavoitteena on tuoda iloa niin pienten potilaiden kuin myös teatterinharrastajien koronan jälkeiseen arkeen. Pikkupotilaita ilahdutetaan sairaalavierailuilla, kun taas teatterinharrastajat pääsevät osallistumaan klovneriatyöpajoihin. Tärkeänä tavoitteena on esitellä Sairaalaklovniyhdistyksen toimintaa ja periaatteita taiteena hoitolaitoksissa sekä viitoittaa tietä mahdollisuudelle klovnitoiminnan juurruttamiseen Mikkelin alueella ja laajemmin Etelä-Savossa.

Sairaalaklovnit näkyvät Mikkelissä ensi kertaa Mikkelissä sunnuntaina 7.11.2021. Päivän aikana toteutetaan kaksi työpajaa, joista ensimmäinen on 7-13-vuotiaille ja toinen yli 13-vuotiaille ja aikuisille. Työpajojen vetäjänä toimii sairaalaklovnina pitkään toiminut Pia Tapio, joka johdattaa osallistujat klovnerian eli pelletaiteen saloihin. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii etukäteisilmoittaumisen, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Maanantaina 8.11.2021 sairaalaklovnit suuntaavat kohti keskussairaalan Perhetaloa. Päivän ohjelmassa on tutustumista lapsipotilaisiin eri osastoilla. Iltapäivällä hanke kutsuu sairaalan henkilökuntaa, yhteistyökumppaneita ja lehdistöä kuulemaan sairaalaklovnien työstä ja toiminnasta. Myöhemmin marraskuussa, 29.11.2021, järjestetään toinen sairaalavierailupäivä, jolloin uudet pikkupotilaat pääsevät tutustumaan sairaalaklovneihin. 

Työpajat 7.11.2021
paikkana Vanha Sotku 
klo 12-14 työpaja 7-13-vuotiaille
klo 14.30-16.30 työpaja yli 13-vuotiaille ja aikuisille
Ilmoittautumiset viimeistään 4.11.2021 osoitteeseen hattu.ry2015@gmail.com
Ilmoitathan nimesi, ikäsi ja puhelinnumerosi.

Tule kuulemaan sairaalaklovnien työstä 8.11.2021
 klo 14-15, paikkana Keskussairaalan auditorio

Yhteistyössä Hattu ry, Sairaalaklovnit ry ja Mikkelin keskussairaalan Lastentaudit. Yhteistyökumppanina Hattu ry:n kautta Mikkelin kansalaisopisto. Hankkeen rahoittaa Mikkelin kulttuuripalvelut ja Essote.