Kaupunginhallitus käsittelee Varsavuoren tontin tulevaisuutta – Saimaan rannalle kaavaillaan asumista

Hotelli Varsavuori.

Mikkelin kaupunginhallituksen kokouksessa 1.11. käsitellään Varsavuoren tontin tulevaisuutta. Alueelle kaavaillaan asuntorakentamista.

Pursialaisella tontilla sijaitseva Hotelli Varsavuori oli 1970- ja 80-luvuilla suosittu matkailu- ja viihdekohde. Rakennuksen värikäs ja monipuolinen historia sai päätöksensä vuonna 2007, kun viimeisin hotellitoiminta lakkasi. Nykyisen hotellirakennuksen ja maanvuokrasopimuksen omistajuus on päätynyt venäläistaustaiselle Kansainvälinen Kulttuurikeskus Pegas Oy:lle, joka on asetettu konkurssiin. Konkurssipesällä ei ole varoja hotellirakennuksen purkamiseen. Nykyisellään alue on alttiina ilkivallalle ja aiheuttaa mahdollisia turvallisuusriskejä.

Kaupunki on käynyt keskusteluja rakennusliike Ola Oy:n kanssa. Tavoitteena on laatia asemakaava, joka mahdollistaa viiden asuinkerrostalon ja lähikaupan rakentamisen. Rantakaista jää julkiseksi kevyen liikenteen väyläksi. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy maankäyttösopimuksen ja antaa luvan alueen asemakaavamuutostyön aloittamiselle.

Linkki: Asia kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalla

Kuva: Harri Heinonen