Koronatartuntojen määrä hypähti Essoten alueella – Hoito- ja vastaanottoaikoja on jouduttu siirtämään

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana peräti 41 koronavirustartuntaa. Kyseessä on syksyn suurin viikkokohtainen määrä.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan oli jokseenkin odotettua, että tauti lähtee liikkeelle syyslomakauden jälkeen.

– Harmillista on se, että monessa tapauksessa tautia oli podettu jo useampi päivä ennen koronatestiin hakeutumista, mikä aiheutti liian paljon altistumisia, Seppälä sanoo.

Viime viikolla testimäärät lähtivät jälleen kasvuun. Oireisena tuleekin nyt hakeutua herkästi koronatestiin, myös koronarokotettujen.

Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa koronan vuoksi kolme henkilöä.

– Altistuneiden määrä yksistään viime viikon aikana kipusi pitkälle päälle 200 henkilön. Koululaisilla todetut koronatapaukset nostavat altistuneiden määrää aina voimakkaasti. Myös Essoten yksiköissä on sattunut altistumisia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Koulualtistumisia on sattunut Mikkelissä Launialan, Lyseon, Lähemäen, Moision, Otavan, Rantakylän ja Tuppuralan kouluissa sekä Mäntyharjun yhtenäiskoulussa. Essoten tartuntatautitiimi on kontaktoinut koulualtistumiset henkilökohtaisesti.

– Parin viime viikon aikana koronarokotusten ensimmäisiä annoksia on otettu taas selkeästi enemmän, noin pari sataa henkilöä viikossa. Kannustamme edelleen vahvasti koronarokotteen ottamiseen, Gärdström jatkaa.

Koronarokotusten ykkös- ja kakkosannoksia annetaan Mikkelin keskussairaalalla ilman ajanvarausta arkisin klo 8–15. 

Essote jatkaa koronatilanteen hoitoa tehostetulla henkilöstömäärällä, mikä aiheuttaa viiveitä muissa palveluissa. Varattuja hoito- ja vastaanottoaikoja on jouduttu siirtämään.

Altistumispaikat Essoten alueella

Kolme tapaa koronatestiin

1) Omaolo-oirearvio ja yhteydenottopyyntö: www.omaolo.fi
2) Varaa aika koronatestiin Mikkelin keskussairaalalleessote-covid.eaika.fi
3) Soita päivystysapuun 116 117

Lue lisää

Koronarokotukset ja ajanvaraus