Koronapotilaiden määrä sairaalahoidossa on kasvussa

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueella on tällä viikolla perjantaihin 12.11. mennessä todettu yhteensä 29 koronavirustartuntaa. Etelä-Savon alueella tartunnat lähtivät voimakkaaseen kasvuun viime viikolla, ja tämän viikon tartuntaluvut kulkevat suunnilleen edeltäneen viikon tahdissa. Koko viime viikon tartuntamäärä oli 41.

Tällä hetkellä Essotella on sairaalahoidossa viisi potilasta ja tämän viikon aikana on menehtynyt yksi koronavirustautia sairastanut henkilö.

– Sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kasvanut tällä viikolla. Suurella todennäköisyydellä koronavirustauti tulee käymään läpi kaikki rokottamattomat. Suosittelen rokottamattomia aikuisia välttämään väkijoukkoja ja ravintoloita, sekä kontakteja immuunipuutteisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Essote tiukensi tällä viikolla myös alueellisia suosituksia koronatestaamisesta ja kasvomaskin käytöstä, jotta myös rokotetut kävisivät oireisina testeissä.

– Koronarokote antaa tehokkaan suojan koronavirustaudin vakavalta muodolta ja antaa suojaa myös sairastumista vastaan. Rajoitusten välttämiseksi korkea rokotekattavuus on tärkeää, ja on toivottavaa, että Etelä-Savossakin kattavuutta saataisiin vieläkin korkeammaksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

Mikkelin keskussairaalan koronarokotuspisteellä on tulossa ilta-aikoja kolmelle seuraavalle tiistaille 16., 23. ja 30. marraskuuta. Arkisin ajanvarauksetta voi rokottautua kello 8–15 koronarokotteen 1. tai 2. annoksella. Kolmannen koronarokotteen ottajia pyydetään varaamaan aika.