Koronatartuntojen määrä edelleen korkealla mutta tasaantunut

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 41 koronavirustartuntaa, mikä on täsmälleen sama määrä kuin sitä edeltäneellä viikolla. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme potilasta koronan vuoksi. Viime viikon aikana menehtyi kaksi koronavirustautia sairastanutta henkilöä.

– Tapausmäärät ovat edelleen korkealla tasolla, rokottamattomilla ilmaantuvuus on korkea mutta myös rokotetuilla on todettu tautitapauksia terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä taustoittaa.

Hän näkee tärkeänä, että tartuntamäärien kasvu saatiin kuitenkin tasaantumaan nopeasti. Kun tartunnoista saadaan nopeasti vahvistus testien kautta, on tilannetta helpompi hallita.

– Oleellista on, että oireisena ei kohdattaisi oman perheen ulkopuolisia ja käytäisiin matalalla kynnyksellä testissä, Seppälä jatkaa.

Etelä-Savon 12 vuotta täyttäneestä väestöstä jo 85,3 prosenttia on saanut täyden rokotesuojan koronaa vastaan. 89,7 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

– Ykkösrokotteen osuus kasvaa hitaasti mutta varmasti, viime viikollakin haettiin noin parisataa ensimmäistä annosta. Tärkeää on myös, että toiset annokset otetaan vähintään kuuden viikon päästä ensimmäisestä annoksesta ja käydään hakemassa kolmas rokoteannos, kun sen ottaminen on ajankohtaista, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.

MIKKELIN KESKUSSAIRAALAN ROKOTUSTIISTAIT 16.11., 23.11. JA 30.11.

  • klo 8.00–17.15 (normaalia myöhempi ajankohta)
  • Ajanvarauksetta koronarokote 1 ja 2
  • Ajanvarauksella koronarokote 3
  • Ajanvarauksella influenssarokote

Muina päivinä arkisin kello 8–15.