Coca-Colan joulurekka vierailee Mikkelissä 17.12.

Coca-Colan joulurekan mainos.

Coca-Colan joulurekka palaa koronatauolta ja vierailee 8.12. alkaen kahdeksalla paikkakunnalla ennen joulua. Kiertue alkaa Kokkolasta ja päättyy 20.12. Keravalle, Coca-Colan kotikaupunkiin Suomessa. Lisäksi joulurekka pysähtyy myös Mikkelissä Hallitustorilla 17.12. kello 16–​20.

Vuoden 2021 joulurekkakiertueen teemana on "kotiinpaluu". Kiertueen viimeinen pysähdyspaikka on Keravalla, jossa Sinebrychoff valmistaa kaikki Suomessa myytävät Coca-Colat.

Vuonna 2020 joulurekkakiertue jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia. Sitä edeltävänä vuonna suomalaiset saivat äänestämällä päättää yhden rekan pysähdyspaikoista, ja Forssa selviytyi äänestyksen voittajaksi. Tänä vuonna joulurekka päätettiin viedä myös Poriin, Nokialle, Heinolaan ja Mikkeliin, jotka kaikki saivat äänestyksessä runsaasti ääniä.  

Joulutapahtumassa kierrätystölkeillä tehdään hyvää

Joulurekka tuo jokaiselle kahdeksalle suomalaispaikkakunnalle joulutapahtuman, jonka yhteydessä muun muassa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Edellisvuosina Suomen-kiertueen kierrätysruletilla on kerätty yhteensä 10 000 tölkkiä.

Tiesitkö tämän Coca-Colan joulurekasta?

  • Coca-Colan joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla. Tänäkin vuonna joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
  • Suomessa nähtävä joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka, vuosimallia 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka. Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.
  • Vuonna 2019 joulurekka matkusti ensimmäisen kerran risteilyaluksella, kun se kuljetettiin Viking Linen risteilyaluksella Turusta Ahvenanmaalle Maarianhaminaan.
  • Joulurekan kyljessä hymyilee Coca-Colan joulupukki, jonka syntytarina liittyy Suomeen. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.
  • Coca-Colan joulupukki on vaikuttanut käsitykseemme Joulupukin ulkonäöstä kaikkialla maailmassa. Sundblom kuvasi joulupukin lämminhenkisenä, punaposkisena ja punanuttuisena hahmona aiemman tunnetun pelottavan ja synkän hahmon sijaan.

Coca-Cola Finland Oy on The Coca-Cola Companyn omistama tytäryhtiö, joka vastaa Coca-Cola-tuotemerkeistä ja kuluttajamarkkinoinnista Suomessa. Yhtiö toimii juomien valmistuksesta myynnistä Suomessa vastaavan Sinebrychoffin tiloissa Keravalla. Suomen Coca-Cola kuuluu Coca-Colan Länsi-Euroopan ja Pohjoismaiden ryhmään. Virallisesti Coca-Cola tuli ensimmäisen kerran Suomeen Helsingin olympiakisojen yhteydessä 1952. Juoman valmistus käynnistyi Suomessa vuonna 1957 ja Suomen Coca-Cola aloitti toimintansa seuraavana vuonna. Yhtiön juomavalikoimaan Suomessa kuuluvat perinteisten virvoitusjuomien ohella kevytjuomat, vedet, urheilujuomat ja jääteet.