Essoten koronaviikko: 18 todettua tartuntaa

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueella on todettu kuluneen viikon aikana yhteensä 18 koronavirustartuntaa. 

– Valtakunnallista suositusta hieman vahvempi alueellinen koronatestaamisen suosituksemme on edelleen voimassa. Kehotamme myös rokotteen saaneita käymään herkästi testissä koronaan viittaavissa oireissa ja käyttämään kasvomaskia kodin ulkopuolisissa sisätiloissa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä muistuttaa.

Koronarokotteiden antaminen jatkuu säännöllisillä ajanvarauksettomilla tilaisuuksilla sekä ajanvarauksilla.

– Kakkosannos puuttuu vielä noin 14 prosentilta Etelä-Savon yli 12-vuotiaasta väestöstä. Toisen annoksen ottamisesta kannattaa huolehtia, sillä se lisää oleellisesti rokotteen tehoa vakavaa tautimuotoa vastaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.

Mikkelin keskussairaalalla rokotetaan ilman ajanvarausta arkisin kello 8–15. Kahtena seuraavana tiistaina ajankohtaa on jatkettu kello 17.15 asti.