Koronavirustapauksia riittää taas Essoten alueella

Henkilö pesee käsiään vesihanan alla. Kuvassa lukee teksti: Covid-19.

Essoten alueella todettiin viime viikon aikana yhteensä 42 koronavirustartuntaa. Rauhallisemman alkuviikon jälkeen loppuviikko veti tartuntamäärät yli neljänkymmenen jo kolmatta viikkoa peräkkäin.

– Tapausmäärät ovat hyvin korkealla tasolla edelleen. Nyt tartunnat ovat painottuneet nuorempiin ikäryhmiin, ja se näkyy myös sairaalahoidon tarpeessa. Osastoillamme ei ole tällä hetkellä ketään koronavirustaudin vuoksi, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Koronatestaukseen suositellaan hakeutumaan edelleen herkästi. Tartunnan saanut lieväoireinen tai oireetonkin voi tartuttaa tautia eteenpäin.

– Rokottamattomien ja rokotettujen taudinkuva on erilainen. Rokottamattomilla taudinkuva on voimakkaampi. Nyt influenssakaudenkin alkaessa olisi tärkeää, että kaikki maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat hakisivat influenssarokotteen ja huolehtisivat koronarokotteiden annoksistaan, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa.