Kolmannen koronarokoteannoksen laaja jakelu kiihdyttää rokotustoimintaa Essoten alueella

Rokote.

Kolmannen koronarokoteannoksen laaja jakelu kiihdyttää rokotustoimintaa Etelä-Savossa. Essotessa käynnistetään poikkeuksellisia toimia mahdollisimman tehokkaan rokottamisen turvaamiseksi.

Vuonna 1942 tai sitä ennen syntyneet voivat saapua koronarokotukseen ilman ajanvarausta jonotusperiaatteella rokotuspisteen aukioloaikana. Nuoremmille kolmas koronarokote annetaan ajanvarauksella, jos on täyttänyt 18 vuotta ja toisesta annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta.

– Saamme lähipäivinä rokotuksiin apujoukkoja eläkkeelle jääneistä lääkäreistä ja hoitajista, ja tähän liittyy valtakunnallisestikin ainutlaatuinen hyväntekeväisyystempaus. Haluamme yhdessä tehdä kaikkemme koronan taltuttamiseksi, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Tilapäisesti Mikkelin keskussairaalan rokotuksissa auttamaan saapuvat eläköityneet ammattilaiset tekevät työtään vapaaehtoisesti. Palkan sijaan auttajat saavat valita hyväntekeväisyyskohteen, jonka toimintaan Essote lahjoittaa tietyn summan heidän antamaa rokotetta kohti.

– Myös suun terveydenhuollon, eli hammaslääkärin tai suuhygienistin käynnin yhteydessä voi saada koronarokotteen ensi maanantaista alkaen. Rokotteen antaa hammaslääkäri, tämän mahdollistaa asetus koronarokotteen kohdalla. Tämäkin on poikkeuksellista, Gärdström toteaa.

Essote avaa koronarokotuksille lisää ilta- ja viikonloppuaikoja. Mikkelin keskussairaalalla rokotetaan myös torstaina 9.12.illalla kello 18 asti. Viikonlopulle 11.–12. joulukuuta avataan myös poikkeuksellisesti rokotusaikoja niin paljon kuin resurssit sallivat kello 15–18 välille. Rokotusajat ovat viitteellisiä, ja Essote muistuttaa, että rokotuspaikalla saattaa joutua hieman odottamaan varatusta ajasta huolimatta.

Rokotuspisteellä tulee käyttää kasvomaskeja ja noudattaa turvavälejä. Mukaan tarvitaan Kela-kortti.

Näin rokotetaan

Ilman ajanvarausta:

  • Influenssarokote (15.12. asti)
  • Koronarokote 1. ja 2. annos
  • Koronarokote 3. annos (1942 ja ennen syntyneet)

Ajanvarauksella:

  • Koronarokotteen 3. annos 18 vuotta täyttäneille, vähintään 5 kuukautgta 2. annoksesta
  • Suun terveydenhuollon ajanvarauksen yhteydessä Mikkelin hammashoitolassa

Ajanvaraukset: www.essote.fi/koronarokotus