Essoten palveluissa sulkuja koronatilanteen vuoksi – Anttolan hyvinvointiasema suljetaan viikkokausiksi

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Etelä-Savossa on todettu tällä viikolla keskiviikkoon 8.12. mennessä jo 29 koronavirustartuntaa. Tahti on viime viikon tasolla, jolloin päädyttiin 68:aan viikkotartuntaan.

– Essoten henkilöstöäkin on sairastunut ja karanteenissa, joten henkilöstötilanteemme on nyt hyvin haastava. Kiireisen hoidon turvaamiseksi ja hankalan koronatilanteen hoitamiseksi joudumme sulkemaan Anttolan hyvinvointiaseman, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Anttolan hyvinvointiaseman ja laboratorion palvelut suljetaan neljäksi viikoksi ensi viikon alusta 13. joulukuuta. Sulku kestää 9. tammikuuta 2022 asti. Poikkeuksena ovat koronarokotuspäivät, muuta palvelua Anttolasta ei ole saatavilla sulun aikana, myös laboratorio on kiinni.

Asiakkaisiin, joilla on varattuna vastaanottoaika Anttolaan sulun ajalle, ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä aikojen siirtämiseksi tammikuulle. Kiireiset tapaukset hoidetaan Mikkelissä.

– Tilanteen jatkuessa näin haastavana ei ole poissuljettua, ettemmekö joutuisi tekemään palvelutuotantoomme myös muita muutoksia, Seppälä varoittaa.