Vuoden lyhintä päivää vietetään lyhytelokuvia katsellen 21.12.

Lyhytelokuvapäivän mainos.

Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanke kutsuu kaikki elokuvan ystävät elokuvateatteri Ritziin katsomaan lyhytelokuvia tiistaina 21.12. Päivä on vuoden lyhin eli silloin on talvipäivänseisaus, mutta myös kansainvälinen lyhytelokuvapäivä.

Näytöksiä järjestetään kaksi, kello 15 ja klo 17. Näytöksissä katsotaan lyhytelokuvapäivän järjestäjien yhteistyössä kuratoima leffapaketti, joka on kestoltaan noin tunnin.

Nähtävillä on elokuvat Kaikki äitini puhelut (Iiti Yli-Harja), Poke (Aleksi Salmenperä), Hei hei Tornio (Emilia Hernesniemi), Fardosa (Rukia Mahamed, Iqlaas Osman ja Anton Tammi) ja Souturetki (Aleksi Delikouras). Näytöksiin on vapaa pääsy ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Paikalle voi ja kannattaakin saapua jo aiemmin, sillä ennen näytöksiä on mahdollisuus kertoa toiveet ja ideat ennen vuoden vaihtumista ja Mikkelin kulttuurin unelmavuoden starttaamista.

– Halusimme järjestää vielä vuoden loppuun yhden vapaamuotoisemman tilaisuuden, jossa kaupunkilaiset pääsevät kertomaan omia ideoitaan ja toiveitaan tulevaa vuotta varten. Syksyn aikana on järjestetty yli kymmenen työpajaa, joissa sisältöjä on suunniteltu yhdessä eri kohderyhmien kanssa. Nyt on vielä oiva tilaisuus keskustella ja ideoida yhdessä naamatusten. Ja mikäs sen parempaa, kuin päästä sen päälle katselemaan vielä kotimaista elokuvaa, sanoo hankekoordinaattori Tiina-Riikka Turunen.

– Paikan päälle voi tulla juttelemaan, ideoimaan, ihan vain katsomaan pelkät elokuvat tai kurkkaamaan, mitäs täällä oikein tapahtuu, Turunen vinkkaa. 

Järjestäjillä on käytössä koronapassi. Tulethan paikalle vain terveenä. Ritz sijaitsee osoitteessa Mikonkatu 1.

Kahdeksatta kertaa Suomessa vietettävä lyhytelokuvapäivä on peräisin Ranskasta ja nykyään sitä vietetään viidessätoista maassa. Päivän tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.