Koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan – Santeri Seppälä pitää tilannetta hyvin huolestuttavana

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella todettiin jälleen tämän syksyn suurin määrä koronatartuntoja viikon aikana. Viime viikolla tartuntoja löytyi yhteensä 74, mikä on kuusi enemmän kuin edeltäneellä viikolla. Suurin osa tartunnoista löytyi Mikkelistä ja Pieksämäeltä, eikä tartuntalähde ole kaikissa tapauksissa selvillä.

– Tilanne on hyvin huolestuttava. Terveydenhuollon kantokyky arveluttaa, kun huomioi lähestyvän joulun ja alkamassa olevan RS-virusepidemian, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan kaikkien kontaktien välttäminen on nyt viisasta. Myös koronarokotettujen tulee huomioida terveysturvallisuus, eli kasvomaskin käyttö sisätiloissa, turvavälien ylläpitäminen ja hygieniasta huolehtiminen.

– Näyttää siltä, että myös uusi omikronvariantti voi olla Suomessakin jo leviämässä huomattavan nopeasti. Siksi kontaktien välttämiselle on jälleen uusia perusteita, Seppälä jatkaa.

Kokoontumisrajoitus voimaan 13.12.

Itä-Suomen aluehallintoviraston Essoten alueelle asettama kokoontumisrajoitus astui voimaan tänään 13. joulukuuta. Rajoitus koskee yli sadan henkilön yleisötilaisuuksia. Rajoitteen vaihtoehtona on tapahtuman järjestäjän edellytys koronatodistuksen eli niin kutsutun koronapassin esittämiselle ja henkilöllisyyden todistamiselle tilaisuuteen osallistumiseksi.

Etelä-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 14.12. arvioimaan alueen koronatilannetta ja mahdollisesti tarvittavia toimia.

Rokotuksia myös iltaisin

Essote on aloittanut kolmansien koronarokoteannosten jakelun kaikille 18 vuotta täyttäneille, joilla on kulunut toisesta annoksesta vähintään viisi kuukautta. Mikkelissä on vielä tällä viikolla tilapäistä vapaaehtoishenkilökuntaa rokottamassa. Tiistaista torstaihin keskussairaalalla rokotetaan kello 18 asti.

Kolmannelle rokoteannokselle tulee varata aika. Vuonna 1942 tai sitä ennen syntyneet voivat saapua kolmannelle rokotteelle ilman ajanvarausta jonotusperiaatteella.

Linkki: Rokotusten ajanvaraus