Koronatartuntamäärät pysyvät korkeina

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella on todettu tällä viikolla torstaihin 18.12. mennessä 61 uutta koronavirustartuntaa. On todennäköistä, että viikon kokonaismäärä on vähintään samaa luokkaa edeltäneen viikon 74 tartunnan kanssa. Sairaalahoidossa on ollut 3–5 koronapotilasta, joista 1–2 tehohoidossa.

– Tilanne on jatkunut kuormittavana ja resurssit ovat tiukoilla. Toivottavasti alkuviikosta alkaisimme jo näkemään rajoitusten ja suositusten vaikutuksia tartuntamäärissä, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on asettanut tartuntatautilain pykälän 58d mukaisia rajoituksia Essoten alueelle asiakas- ja yleisötiloja koskien. Aluehallintovirasto kiristi myös Essoten alueen kokoontumisrajoitusta sadasta henkilöstä 50:een henkilöön. Molemmat rajoitteet astuvat voimaan ensi maanantaina 20.12. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa.

Yksityiskohdat päätöksestä aluehallintoviraston nettisivuilla.

Iltarokotuksia jouluviikolla

Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste palvelee jouluviikon alusta myös iltaisin. Saatavilla on ajanvarauksella 3. koronarokotuksia 18 vuotta täyttäneille viiden kuukauden rokotusvälillä. Ilman ajanvarausta jaetaan 1. ja 2. koronarokotuksia, sekä 3. koronarokotuksia vuonna 1942 tai sitä ennen syntyneille. Jouluaattona rokotuspiste on suljettu.

Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste:

MA 20.12. klo 8–18
TI 21.12. klo 8–18
KE 22.12. klo 8–18
TO 23.12. klo 8–15
PE 24.12. suljettu

Koronarokotusten ajanvaraus