Kulttuurin unelmavuoden ensimmäiset Kulttuuritupsahdukset on valittu

Jatta Juhola pitelemässä värikästä kehystä, jossa mainostetaan Kulttuurin unelmavuotta.

Kulttuurin unelmavuoden Kulttuuritupsahdusten ensimmäisellä hakukierroksella hakemuksia saapui 22 kappaletta, joista on nyt valittu ensimmäiset toteutettavat tupsahdukset. Kulttuurin ja taiteen kirjo hakemuksissa oli erittäin laaja. Hakijoissa oli mukana muun muassa sirkustaiteen, tanssin, sanataiteen ja musiikin ammattilaisia.

Valinnoissa arvioitiin sisällön soveltuvuutta, kiinnostavuutta, toteuttajan ammattimaisuutta ja aiempia referenssejä sekä toteutuksen edellytysten täyttymistä. Hakemukset pisteytettiin arviointikriteereiden perusteella ja pisteytyksellä valikoituvat toteutettavat tupsahdukset. Ensimmäisellä hakukierroksella toteutettavaksi valittiin 12 Kulttuuritupsahdusta. Valittujen joukossa on niin tapahtumia, esityksiä kuin osallistavia työpajoja.

Ensimmäisessä haussa valittiin seuraavat Kulttuuritupsahdukset:

Nukketeatteri Reaktori: Omanlainen peilikuva

Tukipolku ky: Matka omaan naiseuteen voimauttavan valokuvauksen keinoin

Kulttuuriyhdistys Korppi ry: Keskiaikahahmopaja

Lea Suopelto: Runokohtaamisia asiakastapahtuman rajapinnassa

Hattu ry: Klovnitohtorin paluuvierailu Mikkelin keskussairaalaan

Mikkelin rullalautailijat ry: Kulttuuriluolan skeittikoulu lapsille ja nuorille

La Carmensita: You are not connected -tanssiesitys

Anna-Katri Hänninen ja Mari Saravo: Jäätävää taidetta

Pikku ketun sirkus: Sinä olet sirkustähti -workshopsarja kylille

Ohjelmapalvelu Heleä: Talven taikaa – jousikvartetti Heleä ja Lauri Ronimus

Laulumo: Seniorien hahmokaraoke

Lasten kulttuurikeskus Vekkula: Kuin lapsena ennen -konsertit

Hakemuksissa korostui kulttuurialan moninaisuus

Hankepäällikkö Jatta Juhola iloitsee hakemusten monipuolisuudesta.

– Ilahduttavasti taiteen ja kulttuurin tekijät ovat tarttuneet Kulttuuritupsahdukseen mahdollisuutena tuoda omaa osaamistaan esille ja tarjota kaupunkilaisille uusia elämyksiä, Juhola sanoo.

– Hakemuksissa näkyy kulttuurialan moninaisuus ja sitä tietysti on pyritty pitämään esillä myös valinnoissa. Olen tosi tyytyväinen ja onnellinen ensimmäisen hakukierroksen tuloksesta!

Nyt valitut Kulttuuritupsahdukset toteutetaan tammi–maaliskuun aikana. Tupsahduksia haetaan neljä kertaa hankkeen aikana ja seuraava haku on helmikuussa 2022. Silloin valitaan tupsahdukset huhti–kesäkuulle.

Kulttuuritupsahdukset ovat luovan alan toimijoiden taide- ja kulttuurialan sisältöjä, jotka valitaan hakemusten perusteella ja toteutetaan ostopalveluna. Nimensä mukaisesti tupsahdus on kuin pieni, ehkä yllättäväkin vierailu tai kohtaaminen, jonka tavoitteena on tehdä taidetta ja kulttuuria tutuksi. Kulttuuritupsahdukset ovat kokijalleen maksuttomia.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia