Häiriötilanteiden johtoryhmän päätöksiä 20.12.2021

Desinfiontiainetta ja kasvomaski.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui tänään maanantaina 20.12.2021 ylimääräiseen kokoukseensa. Kokous linjasi tänään muun muassa etätyöstä sekä joulun ja uudenvuoden tapahtumista.

Etätyösuositus laajenee viisipäiväiseksi

Johtoryhmä suosittelee henkilöstölleen etätyötä viisi päivää viikossa, niissä tehtävissä missä se on mahdollista.

Koronapassi käyttöön

Kaupungin museoissa, kaupunginorkesterin konserteissa, nuoriso- ja sisäliikuntatiloissa sekä uimahalleissa otetaan käyttöön koronapassi. Lisäksi tulee huomioida turvavälit ja hyvä käsihygienia. Kaupunki suosittelee kasvomaskien käyttöä kaikissa toiminnoissaan. Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi myös lukiokoulutuksessa sekä perusopetuksessa yli 12-vuotiailla.

Joulurauhan julistus ja uudenvuoden vastaanotto järjestetään verkossa

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti, että joulurauhan julistus ja uudenvuoden vastaanotto järjestetään sähköisesti verkossa. Päätöksen perusteena on järjestäjien koronaturvallisuus. Vaikka itse tilaisuudet järjestetään ulkona, järjestelyt toteutetaan pääasiassa sisätiloissa.

Häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi, että ilotulitukset voidaan järjestää koronaturvallisesti yleiset turvallisuusohjeet ja turvavälit huomioiden. Lasten ilotulitus ammutaan Mikaelista klo 18 ja yleinen ilotulitus Naisvuorelta klo 24. Kolmipäiväinen Kulttuurin unelmavuoden aloitustapahtuma Valonlampi voidaan myös toteuttaa.