Essoten alueella taas paljon koronatartuntoja – Valtaviruksena vielä delta

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Essoten alueella on maanantain 20.12. ja tiistain 21.12. aikana todettu yhteensä 27 koronavirustartuntaa. Tartunnat leviävät samaa tahtia kuin edeltäneen viikon ennätysvauhdissa.

– Odotamme nyt kuumeisesti sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä valtioneuvoston tiistai-iltaisista päätöksistä koronaepidemian hätäjarrutoimista, jotta pääsisimme niiden kanssa käytäntöön myös Etelä-Savossa yhteistyössä aluehallintoviraston kanssa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Koronaviruksen omikronmuunnos ei vielä ole Essoten alueen tartuntalukujen taustalla. Etelä-Savon valtaviruksena on edelleen delta. Seppälän tärkein viesti joulun viettoon koskeekin nyt kontakteja sellaisten henkilöiden kanssa, jotka asuvat omikronin valtavirusalueilla, kuten Uudellamaalla.

– Näen suurimpana riskinä nyt sen, että joulun vieton seurauksena ihmisten liikkuvuus tuo omikronia alueellemme laajasti ja aiheuttaa hyvin nopean epidemian heikkenemisen. Jouluna tuleekin noudattaa erityistä varovaisuutta, tehdään kotitestejä, kun tavataan oman perheen ulkopuolisia henkilöitä ja käytetään maskeja, Seppälä vetoaa.

Koronarokotustoimintaa on tehostettu Essoten alueella vahvasti.

– Olemme tavoitelleet jopa kolmen tuhannen rokotteen päivätahtia, ja siihen on osin päästykin, kun olemme tehneet todella pitkää päivää, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Linkki: Ajanvaraukset koronarokotuksiin

Mikkelin keskussairaalan rokotuspiste avoinna

KE 22.12. klo 8–18
TO 23.12. klo 8–15
PE 24.12. suljettu
LA 25.12. suljettu
SU 26.12. klo 9–15

Mikkelin Omatorin rokotuspiste on ensisijaisesti 60 vuotta täyttäneille ja THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville (ajanvarauksella).